top of page
Gekruijde Schoonhovende Fonteynkoek - foto Schoonhoven Zilverstad_edited.jpg

SPECIALITEIT

Fonteynkoeck

Tarwe- en roggebloem, honing, suiker, speculaaskruiden en exotische zuidvruchten maken samen de magische formule voor deze oeroude, typisch Schoonhovense gekruyde Fonteynkoeck.

De naam van de koek is te herleiden uit de 17e eeuw, toen bakker Koster zijn bakkerij had in de Fonteynsteeg. Hier kwam de heerlijke koek tot stand en vandaag de dag wordt de koek nog steeds volgens oud recept gebakken. De heerlijke koek is bij ons nog altijd verkrijgbaar, op enkele meters afstand van de Fonteynsteeg waar het recept ontwikkeld werd. Dit streekproduct moet je zeker eens geproefd hebben.

SPECIALITEIT

Jan Hagel

Veel mensen kennen deze koek als een klein koekje met anijssuiker erop. Onze Jan Hagel is echter andere koek! Het is een harde, luchtige koek met anijssmaak. De koek wordt in de Krimpenerwaard en Alblasserwaard wel 'stront-boen Jan-Hagel' genoemd. Als in de lente het vee uit de stal naar buiten werd gebracht, moest de stal een grote schoonmaakbeurt ondergaan. Na dit zware karwei was er koffie met een stuk Jan Hagel voor de boerenknechten.

20201106RZ-Bakkerij_Kok-13.jpeg
bottom of page